Ford inventează o cheie doar pentru părinţi

Autor: Dan Vache 07 oct. 2008 Știri auto

MyKey - cheia parintilorFord a anunţat că începând cu 2010 sistemul MyKey va fi standard pe Focus Coupe şi va urma să fie implementat şi pe alte modele. Cheia "miraculoasă" va fi o parte dintr-un sistem care le va permite părinţilor să limiteze viteza maximă a automobilului propriu sau să seteze sunete de avertisment o dată ce au fost depăşite anumite praguri de viteză. Acestea setări au menirea de a transforma automobilul într-unul care să poate fi condus mai în siguranţă de către adolescenţi.

În timp ce viteza maximă va fi limitată la 128 km/h, avertismentele sonore vor fi declanşate o dată ce vor fi depăşite viteze de 75 km/h, 90 km/h şi 105 km/h. Conform Ford aceste praguri de viteză au un rol important în reducerea consumului de carburant. Spre exemplu va fi mai economic să se meargă cu circa 90 km/h decât cu peste 100 km/h. De asemenea sistemul MyKey va avertiza şoferul atunci când acesta va mai putea parcurge doar 120 de km cu benzina rămasă.

O altă setare care le stă la dispoziţie părinţilor este de a limita volumul sistemului audio la 44 %. Cu toate că aceste numeroase limitări transformă sistemul MyKey într-un "Big Brother" adolescenţii par să fie de acord cu el, conform unui sondaj american. Motivul îl reprezintă faptul că o dată ce MyKey s-ar regăsi pe automobilul părinţilor adolescenţii ar putea avea mai mult timp acces la maşină. În acest mod Ford pare să rezolve una din problemele întâmpinate în relaţia părinte – adolescent.  

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide