Formula Ford EcoBoost ia cu asalt circuitul de la Nurburgring

Autor: Tudor Rus 05 sept. 2012 Știri auto

Similar cu ce s-a întâmplat în confruntarea dintre David şi Goliat, Formula Ford EcoBoost şi-a depăşit condiţia de outsider în faţa granzilor din motosport şi a reuşit să scoată un timp mai bun ca supercar-urile momentului. Astfel, „David” al lumii motosport a avut nevoie de doar 7 minute şi 22 de secunde pentru a parcurge o tură de circuit la Nurburgring, devansând astfel maşini cu pretenţii ca Lamborghini Aventador, Ferrari Enzo şi Pagani Zonda. De asemenea, acest timp îl clasează pe locul 11 în topul all-time al celebrului circuit german.

Cum a reuşit? I-au fost de ajuns o viteză maximă neoficialâ de 255 km/h şi o accelarare de la 0 la 100 km/h în sub 4 secunde. Lucru cu adevărat surprinzător pentru micuţa maşină de curse propulsată de motorul Ford EcoBoost de 1 litru cu 3 cilindri în linie, care poate fi condusă legal şi pe drumurile publice după ce constructorul a montat oglinzi, faruri, semnalizări şi un claxon pe model.

Proaspăt desemnat „Motorul Internaţional al Anului”, propulsorul modificat de cei de la Ford înlocuieşte motorul de 1,6 litri şi 180 CP cu care era iniţial dotat modelul. Însă, în ciuda capacităţii cilindrice reduse la 1 litru, motorul EcoBoost scoate acum 205 CP. Nu este un număr impresionant, însă combinat cu forma aerodinamică şi materialele ultra-uşoare transformă Formula Ford într-un adversar demn de luat în seamă.

PENTRU A VĂ FACE O IMAGINE MAI CLARĂ DESPRE FORMULA FORD ECOBOOST, PUTEŢI ACCESA VIDECLIPUL DE MAI JOS

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide