Fraudele la asigurări au crescut

Autor: Dan Vache 29 apr. 2009 Știri auto
Fraudele la asigurări au crescut

Potrivit National Insurance Crime Bureau, criza economică a dus la o creştere a numărului de posibile fraude în asigurări, concluzia fiind trasă după analiza rapoartelor din primul trimestru de la peste 1000 de companii de asigurare. Acestea consideră posibile fraude cazurile în care proprietarul are în ultimul timp probleme cu plata noului vehicul şi îl distruge pentru a-l raporta vandalizat sau furat.

Potrivit raportului NCIB, în primul trimestru al anului 2009, incendiile de maşină au crescut cu 27% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce numărul de maşini raportate ca fiind furate a urcat şi el cu 24%. O analiză anterioară efectuată între 2004 şi 2008 a arătat o legătură directă între preţul benzinei şi numărul de maşini abandonate de către posesori, majoritatea pick-up-uri şi SUV-uri imense.

"Unii cred că este ok să trişeze o companie de asigurări, dar adevărul este că ei încalcă legea, riscă puşcărie şi îi obligă pe toţi ceilalţi să le plătească asigurarea", a declarat Jow Wehrle, preşedinte NCIB.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide