GALERIE FOTO Anii 2050 sunt aici. La fel şi BMW-ul flexibil în mers.

Autor: Alexandru Banu 11 oct. 2016 Știri auto
Ok, vine o vreme când ne place să exagerăm că vedem altceva decât realitatea. Poate realitatea virtuală ar fi mai reală în acest context. BMW a arătat la Los Angeles Motorrad Vision Next 100. Vision Next 100 este umbrela BMW pentru conceptele inexplicabile încă. Motorrad 100 este o motociletă neplouantă, ba chiar cu emisii zero.
 
Ce ne lasă perplecşi e ideea designerilor de a vira motorul prin membranele flexibile laterale care unesc  roţile. Motocicleta nu are parctic un mecanism obişnuit de direcţie. Sigur că este doar voinţa creativă a unor designeri. Azi nu ne putem imagina în realitate un astfel de sistem care pe lângă funcţionalitate să aducă după el şi siguranţă în mers. Nici suspensia nu are articulaţii. Absorbţia şocurilor şi recuperarea se fac direct prin cauciuc.
 
Motorrad Vision Next 100 are şi sisteme electronice de autobalans şi pentru stabilitate. BMW are încredere că odată ce vor exista aceste sisteme, cei care merg pe aceste moticilete nu vor mai avea nevoie de căşti pentru că riscul de accidente va fi subzero. Costumul nu va arăta ca unul convenţional. Va avea un rol strict de confort şo funcţii care să-l încălzească sau răcească atunci când simţi nevoia. BMW a gîndit şi o vizieră specială similară ochelarilor Google. În display-ul interior, motociclistul vede informaţii legate de drum şi chiar trasa ideală ca-n jocurile pe calculator.
 
 
Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide