Gata de curse: Nissan 370Z Nismo RC

Autor: Gabriel Grosoiu 27 oct. 2011 Știri auto

Nismo şi Nissan sunt două noţiuni care, atunci când sunt alăturate, produc scântei. Cea mai nouă creaţie a diviziei motorsport a mărcii japoneze se bazează pe coupe-ul 370 Z, dar scoate din acesta până şi ultima fibră de sportivitate.

Uşurat semnificativ, prin eliminarea dotărilor inutile pe circuit şi echipat cu un roll cage, un stingător de incendii şi cu scaun sport Recaro, toate conforme cu standardele FIA, Nissan 370Z Nismo RC cântăreşte doar 1.340 kg.

Tuningul tehnic cuprinde, de asemenea, adoptarea unei noi unitaţi de gestiune electronică a motorului, un ambreiaj cu rezistenţă mărită, precum şi o transimsie revizuită. Centura de siguranţă va oferi maximum de protecţie, datorită prinderii în şase puncte, tipică unei veritabile maşini de curse.

Astfel, puterea maşinii a ajuns la 350 CP, iar cuplul se cifrează la 374 Nm. Nissan 370 Nismo RC este gândit pentru competiţii ca FIA GT4, World Challenge GTS sau Grand Am Continental Tire Challenge, iar lista de comenzi este deschisă pentru piloţii din întreaga lume.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide