General Motors Europe – planuri pentru maşini electrice

Autor: Oraan Mărculescu 18 dec. 2008 Știri auto
General Motors Europe – planuri pentru maşini electrice

General Motors Europe şi Iberdrola au semnat un contract pentru realizarea în comun a unui studiu de fezabilitate care va analiza în primul rând necesităţile tehnice ale infrastructurii de reîncărcare pentru marketingul integrat şi viabilitatea autovehiculelor electrice alimentate la priză.

Contractul a fost semnat de către Javier Villalba, directorul departamentul reţele pentru Spania şi Jamal El-Hout, vice-preşedinte al departamentului de planificarea produsului al General Motors Europe.

Această cooperare reflectă interesul ambelor companii, lideri mondiali în domeniile lor de activitate, în încurajarea dezvoltării autovehiculelor electrice, în special a autovehiculelor electrice cu autonomie extinsă, precum Chevrolet Volt, a căror utilizare pe scară largă va contribui semnificativ la creşterea eficienţei energetice şi la protecţia mediului înconjurător. Ambele companii colaborează deja la un important proiect internaţional privind autovehiculele electrice cu alimentare la priză, coordonat de prestigiosul Institut de Cercetare în domeniul Energiei Electrice (EPRI) din Statele Unite şi cu participarea altor 41 de companii în domeniul electricităţii din toată lumea.

Principalul obiectiv al acestui studiu, realizat în Spania şi în Marea Britanie, este dezvoltarea unui sistem de încărcare avantajos şi sigur pentru consumatori. GM şi Iberdrola vor analiza cerinţele privind localizarea prizelor de încărcare în locuinţe private şi birouri, precum şi în parcări publice sau private şi instalarea contoarelor electrice. Prin acest studiu, ambele companii speră să dezvolte acţiuni specifice pentru estimarea gradului optim de viabilitate a autovehiculelor electrice. General Motors Europe şi Iberdrola vor analiza tehnologia E-REV şi capacitatea reţelei electrice şi vor determina condiţiile necesare pentru încărcarea electrică a autovehiculelor.

În cazul în care rezultatul cercetării privind viabilitatea este pozitiv, ambele companii estimează că vor evalua încheierea unor contracte cu diferitele autorităţile naţionale, regionale şi locale din Europa, în vederea susţinerii implementării acestei iniţiative.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide