Ghiceşte maşina

Autor: ProMotor acum 5 ani Știri

Prezentată în premieră mondială în 2002, a doua generaţie Saab 9-3 a fost construită de la zero şi a păstrat tracţiunea pe puntea din faţă, la fel ca toate Saaburile de până atunci. În 2008 a primit un facelift substanţial.

Ulterior, Saab a dotat noul model şi cu o transmisie integrală, denumită XWD, care putea fi comandată doar pe Sedan şi SportCombi motorizate de V6-le turbo de 2,8 litri şi 280 CP. Propulsorul pe benzină de 2 litri era disponibil în trei variante de putere, de 150, 175 şi 210 CP, iar noul 9-3 a fost dotat şi cu un diesel de 1,9 litri ce dezvoltă nu mai puţin de 180 de CP. Mai târziu, motorul a fost disponibil şi în două versiuni de putere mai scăzută. 

Citeşte şi Ce PREŢURI are rivalul rusesc al Daciei Logan şi ce conţin versiunile de echipare – GALERIE FOTO

Citeşte şi VIDEO Noul Renault Megane, prezentat în detaliu – GALERIE FOTO

Citeşte şi Noul Fiat Tipo, concurentul care ”îi suflă în ceafă” Loganului. Prezentare şi GALERIE FOTO

Saab a luat naştere în anul 1937, înaintea celui de-al Doilea Război Mondial, însă planurile de a produce automobile erau inexistente. Constructorul SAAB (Svenska Aeroplan AB) a fost înfiinţat exclusiv cu scopul de a produce avioane pentru marele război care a fost declanşat doar doi ani mai târziu.

Citeşte şi Asta e cel mai ciudat număr de înmatriculare din România –  FOTO

Citeşte şi VIDEO A transformat o maşină banală într-un monstru, iar acum nu are rival

Citeşte şi ROMÂNIA LA VOLAN. Istoria Dacia, cel mai cunoscut brand românesc – VIDEO + FOTO

La încheierea conflictului, în 1945, cererea pentru avioane a scăzut drastic, aşa că oamenii deştepţi de la conducerea companiei aeronautice s-au gândit să îşi diversifice activitatea.

Citeşte şi VIDEO Maşină de lux, mistuită de flăcări în Bucureşti

O echipă de 16 persoane a primit sarcina de a crea primul automobil din istoria Saab, o sarcină care s-a dovedit destul de grea, fiindcă nici unul dintre cei 16 nu mai lucraseră vreodată în industria auto, iar doar doi dintre ei aveau permis de conducere.

Citeşte şi GALERIE FOTO. Un şofer care a confundat intrarea pentru pietoni a unui supermarket cu ieşirea din parcare

Citeşte şi TEST DRIVE: În lupta din clasa medie, Renault are un Talisman norocos – VIDEO + GALERIE FOTO

Tags:


Comentarii
Inchide