G.M. – alianţă între Opel şi Buick

Autor: Cosmin Iordache 13 ian. 2009 Știri auto
G.M. – alianţă între Opel şi Buick

Preşedintele diviziei europene a GM, Carl-Peter Forster, a declarat, cu ocazia salonului automobilistic din Detroit, că grupul este interesat de un parteneriat între Opel şi Buick. "Ar fi înţelept să vedem o colaborare între Opel şi Buick. În cadrul grupului, cele două mărci sunt cele mai importante", a spus el, conform MEDIAFAX. Uniunea dintre cele două mărci pare fi uşor trădată şi de ultimul model lansat, Buick Lacrosse, care are un aer foarte european şi din anumite unghiuri aduce destul de mult cu Opel Insignia.

Tot astăzi GM a anunţat că va renunţa la Pontiac şi Saturn. Dacă despre Pontiac sunt doar zvonuri, alianţa dintre Opel şi Buick va însemna cu siguranţă tragerea cortinei asupra Saturn, marcă sub care sunt vândute mai multe modele Opel în Statele Unite ale Americii.

GM a împrumutat, la 31 decembrie, patru miliarde de dolari de la executivul SUA şi poate accesa 5,4 miliarde de dolari la 16 ianuarie, respectiv încă patru miliarde de dolari la 17 februarie. Opel a primit în schimb garanţii de 1.8 miliarde de euro de la statul german.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide