Goodyear lansează anvelopele auto-gonflabile

Autor: Dan Vache 25 sept. 2012 Știri auto

Special create pentru autocamioane, anvelopele auto-gonflabile Goodyear beneficiază de tehnologia AMT (Air Maintenance Technology) care permite menţinerea unei presiuni optime constante în pneu, eliminând astfel nevoia unei intervenţii din exterior pentru umflarea amvelopei. În condiţiile în care studiile spun că cele mai mari costuri de întreţinere a flotelor de camioane se înregistrează din cauza problemelor cu anvelopele, cei de la Goodyear promit că noile anvelope vin cu o serie de beneficii evidente pentru clienţi.

Unul dintre avantajele tehnologiei AMT este că favorizează o economie mai mare de combustibil, în timp ce prelungeşte durata de viaţă a anvelopelor. Conform studiilor, pneurile umflate cu 10% sub presiunea optimă au o durată de viaţă mai scăzută cu 9-16%. Tehnologia AMT contracarează aceste probleme, clienţii putând utiliza anvelopele la întreaga lor capacitate, pe toată perioada de timp pentru care au fost proiectate. 

Un alt beneficiu adus de anvelopele Goodyear cu tehnologia AMT este faptul că oferă performanţe optime în materie de manevrabilitate. Din moment ce camioanele utilizează anvelope mai mari şi mai grele pe distanţe lungi şi cu o încărcătură solicitantă, scăderea presiunii în pneuri se produce destul de des. Din nou, umflarea pneurilor sub nivelul optim înseamnă că greutatea este distribuită inegal pe şosea, lucru corectat de anvelopele auto-gonflabile.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide