Hai noroc, la revedere: etilotestul obligatoriu din 1 iulie (hîc, hîc)

Autor: Andrei Nan 08 mart. 2012 Știri auto
Hai noroc, la revedere: etilotestul obligatoriu din 1 iulie (hîc, hîc)

Datorită unui procent foarte mare de accidente mortale cauzate de alcool la volan, oficialii francezi au decis ca din 1 iulie 2012 toate maşinile să fie echipate cu etilotest. 30% din totalul de accidente mortale din Franţe sunt cauzate de consumul de alcool. Datorită acestui procent, alcoolul la volan ocupă un loc „fruntaş” în topul cauzelor accidentelor mortale din Fraţa, fiind chiar şi înaintea vitezei.

Franţa a făcut progrese mari în reducerea numărului de accidente, începând din 2004 reuşind să diminueze cu mai bine de 40% numărul acestora. Trebuie menţionat că limita alcoolului în aerul expirat în Franţa este de 0,05, iar în Seudia şi Norvegia limita este de 0,02.

În România situaţia stă în felul următor:

  • Nu este tolerat consumul de alcool, practic valoarea de alcool pur în aerul respirat trebuie să fie 0,0 mg/l în cazul testării cu aparatul etilotest.
  • 0,4 mg/l de alcool pur în aerul expirat este limita peste care poliţiştii au dreptul de a-i obliga pe conducătorii auto să dea probe de sânge.
  • 0,8 mg/l este limita concentraţiei de alcool pur din sânge peste care conducătorilor auto li se întocmeşte dosar penal.
Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide