Honda CR-Z RZ în stil Tokyo Drift, de la Mugen

Autor: Iulian Dnistran 08 oct. 2012 Știri auto

Honda CR-Z RZ Mugen urmează a fi fabricată în ediţie limitată, de doar 300 de exemplare ce vor fi puse la vânzare exclusiv pentru piaţa din Japonia, începând cu 26 noiembrie.

Sub capota RZ-ului se află amplasată o versiune modificată a motorului IMA Hybrid prin montarea unui compresor mecanic care urcă puterea propulsorului până la cota de 154 CP. Şi cuplul a crescut după aplicarea upgrade-ului, ajungând la valoarea 185 Nm. Un bonus de 20 CP şi 78 Nm este oferit de un al doilea motor, de data aceasta electric. Ce înseamnă toate acestea în practică? O accelerare de la 0 la 100 km/h în 6,1 secunde, cu 3 secunde mai rapidă comparativ cu versiunea de serie. Cei de la Mugen nu s-au ocupat doar de motorul japonezei, astfel că suspensiile şi sistemul de frânare au beneficiat de atenţia tunerului. 

La capitolul aspect, RZ-ul se face remarcat prin jantele negre de 17 inci cu spiţe, încălţate cu avelope sport Dunlop Direzza ZII. RZ-ul va capta atenţia tuturor la deplasarea pe şosea graţie kitului de caroserie Aero ce aduce elemente noi faţă de versiunea de serie: o grilă frontală din fibră de carbon, un spoiler mai sportiv, prize de aer pe laterale şi praguri agresive. Eleronul impozant din partea din spate completează alura agilă a hibridului japonez. Stilul sportiv se extinde şi la nivel de interior, graţie scaunelor sport în 2 nuanţe de culoare şi a inserţiilor din fibră de carbon.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide