Honda Eco Challenge

Autor: Cosmin Iordache 25 mart. 2009 Știri auto
Honda Eco Challenge

Competiţia se adresează tuturor cetăţenilor români ce au împlinit vârsta de 18 ani şi au un permis de conducere categoria B valabil. Preselecţiile pentru concurs se vor desfăşura în perioada 25 martie – 16 aprilie, iar marea finală va avea loc pe 9 mai.

Competiţia Eco Challenge este formată din 3 etape. Prima etapă este cea on-line, în care toţi concurenţii trebuie să se înregistreze pe website-ul oficial al competiţiei: www.ecochallenge.ro, alegându-şi totodată şi un dealer din cele 13 reprezentanţe Honda în România, pe care îl va reprezenta în concurs.

După înscriere, concurenţii sunt evaluaţi în funcţie de punctajele obţinute la cele două probe on-line: Eco-Test (un chestionar format din 10 întrebări tip grilă ce trebuie completate cât mai corect) şi Eco-Game (o abordare distractivă sub forma unui joc prin care concurenţii trebuie să conducă o maşina cât mai ecologic pentru a obţine un punctaj cât mai mare într-un timp dat).

În urma clasamentului alcătuit în funcţie de cele mai mari punctaje obţinute, primii 30 de concurenţi pentru fiecare din cei 13 dealeri Honda vor merge în etapa următoare: Eco-Drive-Test. Toţi concurenţii vor participa la dealerul Honda ales la un test de şofat ecologic, scopul fiind cel de a obţine cel mai bun consum pe un traseu prestabilit într-un timp limită. Concurentul fiecărui dealer Honda care va obţine cel mai bun consum se va califica pentru marea finală.

Astfel, ultima etapă este reprezentată de un concurs de şofat ecologic între cei 14 finalişti, pe un traseu prestabilit, ce va trebui parcurs într-un timp limită de 7 ore. Concurenţii vor fi grupaţi prin tragere la sorţi în 7 echipe a câte doi membri, iar fiecare echipă va concura pe modelul Honda CR-V 2.2 i-CTDi. Va fi desemnată echipa câştigătoare cea care va realiza cel mai mic consum, obţinut pe acest traseu în timpul limită. În situaţie de egalitate între mai multe echipe la consumul obţinut, departajarea se va face în funcţie de cel mai bun timp realizat pe traseul prestabilit.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide