Hulk s-a întors! Mercedes-AMG G63 4×4² a revenit mai musculos ca oricând (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 16 iun. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Mercedes-Benz a publicat fotografiile și informațiile oficiale referitoare la noul model AMG G63 4×4². Este vorba despre o nouă versiune a offroader-ului prezentat în anul 2015, care vine acum cu o gardă la sol mai mare și cu un propulsor twin-turbo V8 de 585 CP.

Noul Mercedes-Benz AMG G63 4×4² are o gardă la sol de 35,1 cm

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul AMG G63 4×4² este cel de-al patrulea model din gama„G-Wagen”. Primele trei au fost G63 AMG 6×6 (2013), G500 4×4² (2015) și Mercedes-Maybach G650 Landaulet (2017).

Cel mai recent produs este bazat pe platforma unui G-Class standard. Spre deosebire de acesta, precedentul model era construit pe arhitectura modelului cu 6 roți din 2013 amintit anterior. Din punct de vedere vizual, monstrul german a primit o serie de elemente exclusive. Se disting aripile evazate, jantele masive de 22 de inch și anvelopele de teren cu crampoane mari.

La exterior se mai remarcă luminile LED suplimentare montate pe plafon și o serie de accente din fibră de carbon precum capacul roții de rezervă. Nu în ultimul rând, mașina este finisată într-o nuanță specială de verde, care te duce cu gândul la Hulk, supereroul studiourilor Marvel.

Fibra de carbon se regăsește și în cabină, acolo unde clienții vor beneficia și de un sistem de iluminare ambientală. În plus, avem un instrumentar de bord digital cu un display special la pornirea motorului, o oglindă retrovizoare digitală și scaune sport cu tapițerie din piele.

Cele mai mari modificări se găsesc la nivelul trenului de rulare. Astfel, garda la sol este acum mai mare comparativ cu modelele precedente și măsoară 35,1 cm. Aceasta, în combinație cu un unghi de atac de 45 de grade, permit noului AMG G63 4×4² să traverseze vaduri de apă adânci de până la 91 cm.

Motor V8 de 585 CP și 850 Nm

Din punct de vedere tehnic, avem de-a face cu un propulsor V8 twin-turbo de 4,0 litri. Acesta livrează 585 CP și 850 Nm de cuplu. Astfel, offroader-ul german este mai puternică comparativ cu versiunea din 2015, care avea sub capotă tot un V8, dar acela producea doar 422 CP și 450 Nm.

Mercedes-Benz va anunța specificațiile tehnice complete ulterior. La fel vor sta lucrurile și în ceea ce privește prețurile și data la care modelul va fi disponibil pentru comenzi. Ceea ce se știe este că AMG G63 4×4² va fi produs într-o serie limitată.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide