Hummer – planuri pentru o nouă generaţie

Autor: Oraan Mărculescu 25 mart. 2008 Știri auto

Armata americană vrea să înlocuiască venerabilul HUMVEE (cunoscut sub apelativul civil Hummer H1). Astfel, recent, a fost emisă către firmele interesate o cerere pentru un nou proiect de vehicul tactic militar, propus în 10 configuraţii.

Hummer - planuri pentru o nouă generaţieDintre toate firmele vor fi alese trei finaliste, ale căror proiecte vor fi testate timp de un an, după care se va lua decizia finală. Vehiculul din imagine este propunerea BAE Systems, cel mai mare partener al armatei americane, iar inginerii declară că este complet funcţional şi gata să intre în fabricaţie.

Faţă de Hummer-ul actual, acest vehicul este mai încăpător, oferă un acces mult mai facil în interior, designul caroseriei este adaptat în cazul exploziilor de lângă maşină, blindajul este îmbunătăţit, iar garda la sol poate fi reglată până la 60 cm (!), suspensia fiind pneumatică. Pneurile sunt de tipul run-flat, iar motorul este, deocamdată, un diesel Navistar. În plus, principalele subansamble ale maşinii sunt gândite în stil modulabil, astfel încât să poată fi schimbate cât mai rapid în caz de necesitate.

Oficialii firmei declară că nu intenţionează să ofere şi o variantă civilă a acestui vehicul, dar, cunoscându-i pe americani şi apetitul acestora pentru inedit, este foarte posibil ca în viitor să asistăm la un urmaş adevărat al lui Hummer H1.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide