Hyundai Elantra hibrid

Autor: Andrei Nan 02 apr. 2009 Știri auto
Hyundai Elantra hibrid

02.04.2009 UPDATE INFO

Hyundai încearcă să lanseze o nouă modă şi anume combină economia gazului petrolier lichefiat cu energia electrică peentru a scoate o maşină şi mai economică. Să fie oare o mişcare vizionară sau doar una dintre acele idei pe care constructorii le promovează în speranţa de a da lovitura. Modelul expus la Seoul, Hyundai Elantra LPI este, de asemenea, primul vehicul care rulează pe baterii litiu-ion polimer. Acest tip de baterie are un cost de fabricaţie mai mic, o capacitate de stocare mai mare şi o rezistenţă crescută.

Sistemul hibrid al lui Elantra este compus din motorul 1.6, alimentat cu gaz, plus un motor electric ce dezvoltă  un plus de 20 CP. Consumul mediu al acestui motor este de 5,8 litri la 100 km, cu 41% mai mic decât în versiunea standard pe benzină.  Deşi este mai scump, cei de la Hyundai spun că diferenţa de preţ va fi amortizată după doar doi ani de folosinţă, prin economia de combustibil.  Va fi şi un model foarte eccologic, emiţând doar 103 g/km dioxid de carbon.

Acest model va fi lansat în Iulie în Coreea de Sud. Această tehnologie va fi propagată şi pe alte modele din gamă, în America urmând să ajungă anul viitor Hyundai Sonata LPI.

08.07.2008

Hyundai Elantra va fi dotată cu sistemul hibrid cu GPL (LPI Hybrid Electric Vehicle ),fiind totodată prima maşină care va adopta baterii de tip Lithium Polymer (Li-Poly). Hyundai Elantra Hibrid sau Hyundai Avante, cum este cunoscută în Korea, va fi comercializată iniţial, doar în această ţară, lansarea fiind programată în iulie 2009.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide