Iată cu ce vine Ferrari la Beijing 2012

Autor: Laurenţiu Florescu 26 apr. 2012 Știri auto

La Salonul Auto de la Beijing, Ferrari, a introdus noul supercar, F12, pe piaţa chineză, care a devenit în ultimii ani un miraj al constructorilor de top. Ferrari F12 este ultima creaţie a constructorului italian, şi cu un timp de numai un minut şi 23 de secunde pe circuitul Fiorano, devine cel mai rapid model ce poarta caluţul cabrat. F12 dispune de un motor V12 de 6262 cc, având o putere de 730 CP şi un cuplu motor de 690 Nm. Datorită acestor cifre uimitoare şi a caroseriei construită în întregime din fibră de carbon noul coupe Ferrari ajunge de la 0 la 100km/h în doar 3,1 secunde şi nu se opreşte decât după ce acul vitezometrului a trecut de 340 km/h.

Preţul plătit pentru aceste performanţe va fi pe măsură, dar constructorul italian este încrezător că vânzările vor cunoaşte o creştere semnificativă datorită noului model, mai ales pe piaţa din China.

Al doilea lucru important pe care l-a anunţat Ferrari la Beijing este noul motor V12 echipat cu sistemul KERS. Producătorul din Maranello a mai prezentat şi în trecut un astfel de propulsor pe conceptul 599 HY-KERS în 2010 la Geneva. Oficialii constructorului italian susţin că noul motor a ieşit din faza experimentală şi că în viitor va fi montat pe un model de serie. Din cauza construcţiei compatibile cu un model cu motor central presupunem că acest propulsor va debuta pe viitorul Ferrari F70, urmaşul lui Enzo.

Motorul V12 şi cutia de viteze cu dublu-ambreiaj sunt cuplate la două motoare electrice, unul în faţa şi unul în spatele propulsorului. Ferrari afirmă că bateria de acumulatoare va fi poziţionată în interiorul cabinei într-un loc sigur în caz de accident şi foarte jos, pentru a scădea centrul de greutate al viitorului model. Bateria va fi încărcată la frânare, motorul electric din spatele transmisiei transformându-se atunci într-un generator. Această operaţie va fi realizată de o unitate de comandă derivată direct din Formula 1.

Încă nu se cunosc performanţele propulsorului, dar Ferrari anunţă că va produce cu 40% mai puţin CO2 faţă de un motor care dezvoltă aceeaşi putere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide