Iei amendă dacă mergi la părinți să le duci produse pentru masa de Paște? Poliția răspunde

Autor: Elena Luchian 08 apr. 2020 Știri auto
Iei amendă dacă mergi la părinți să le duci produse pentru masa de Paște? Poliția răspunde

Poliția Română anticipează dilemele șoferilor care vor dori să facă deplasări pentru a face cumpărături și pentru a-și aproviziona familia în perioada care urmează. Iei amendă dacă mergi la părinți să le duci produse pentru masa de Paște? Poliția răspunde.

Oamenii legii îi avertizează pe cei care sunt tentați să își viziteze familia sub pretextul de a-i duce alimente pentru masa de Paște: astfel de tentative riscă să intre sub incidență penală.

Iei amendă dacă îți duci soțul/soția cu mașina la serviciu în timpul carantinei generale? Poliția explică

Sunt permise cumpărăturile și aprovizionarea persoanelor vârstnice, în perioada sărbătorilor de Paște, ca și în orice altă perioadă pe durata stării de urgență. Astfel, cei care fac astfel de activități vor bifa în declarația pe propria răspundere punctul 2, referitor la asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor, și punctul 4, motive justificate precum asistența persoanlor vârstnice, bolnave.

Dar nu există niciun punct în declarația pe propria răspundere care să facă referire la vizitarea rudelor și prietenilor.

Ce răspunde Poliția?

“Conform ordonanței militare, trebuie să ai asupra ta cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 4, motive justificate precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave”, explică Poliția pe pagina oficială de Facebook.

Oamenii legii avertizează însă: “Dar nu uita că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște!” Astfel, este clar că cei care vor să-și viziteze familia pe 19 aprilie trebuie să mai amâne.

 

Mult nu mai este și o să urmeze întrebări de genul:

* Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?…

Posted by Politia Romana on Tuesday, 7 April 2020

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide