Incident revoltător la Bușteni. Turiștii nu au vrut să lase o ambulanță să intre pe pârtie

Autor: David Andrei 18 ian. 2021 Știri auto

Un incident revoltător a avut loc în weekend la Bușteni. Mai mulți turiști au refuzat să-i permit unei ambulanțe să intre pe pârtie și au aruncat cu bulgări de zăpadă și vin fiert în direcția sa. Autospeciala trebuia să preia un copil accidentat.

GALERIE FOTO

Turiștii au fost revoltați pentru că semnalele acustice ale ambulanței, care încerca să-și facă loc prin mulțime, le-ar fi speriat copiii. Mai multe persoane au aruncat cu bulgări în direcția vehiculului. Mai mult, în imagini apare un tată, de mână cu fetița sa, care a aruncat cu vin fiert în geamul autospecialei.

Incidentul a avut loc pe pârtia Kalinderu din Bușteni. “Avem și noi copii mici și ne sperie copiii, e normal. De ce să ne dăm la o parte? El vrea să o bage pe pârtie!”, i-au răspuns turiștii agresivi unui salvamontist al Serviciului Public Județean Prahova, care a încercat să aplaneze conflictul. Niciun agent de ordine publică nu se afla în zona pârtiei aglomerate, în acel moment. După acest incident, salvamontistul a solicitat intervenția jandarmilor.

Turiștii recalcitranți, amendați după ce au atacat ambulanța pe pârtia din Bușteni

Într-adevăr, șoferul ambulanței atacate de turiști voia să intre pe pârtie. Medicii încercau să ajungă la un copil accidentat. Potrivit observatorulph.ro, Inspectoratul de Poliție Județean Prahova a anunțat că turiștii recalcitranți de pe pârtia din Bușteni au fost sancționați.

“După stabilirea situației de fapt, au fost aplicate două sancțiuni, una conform Legii nr. 61/1991 în valoare de 200 de lei și o sancțiune conform OUG 34/2008 în valoare de 2.000 de lei”, se arată în comunicatul transmis de autorități.

IPJ Prahova le amintește turiștilor aflați în vacanță că “dispozitivul de ordine și siguranță publică alcătuit din polițiști, sprijiniți de jandarmi sunt la datorie pentru a asigura respectarea regulilor prevăzute de legislația incidentă pe durata stării de alertă, în tot județul Prahova.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide