Infiniti introduce noul sistem de divertisment Conectiviti

Autor: Dan Vache 07 iul. 2009 Știri auto
Infiniti introduce noul sistem de divertisment Conectiviti

Crossover-urile coupe inovatoare de la Infiniti, EX şi FX, depăşesc şi mai mult modelele concurente datorită dotărilor suplimentare care oferă proprietarilor nenumărate noi beneficii şi cresc substanţial valoarea vehiculului. Connectiviti, noul sistem de informaţii şi divertisment de la Infiniti, este acum oferit ca dotare standard pe toate variantele EX şi FX.  În plus, modelul de vârf FX50S adaugă la dotările sale deja cuprinzătoare şi opţiunea Connectiviti+ împreună cu un server de muzică de 10 GB şi un ecran Touch Screen în versiunea standard.  Farurile adaptive cu Xenon sunt acum standardizate pe modelele EX37, ceea ce înseamnă că această caracteristică este acum disponibilă ca dotare standard pe toată gama Infiniti.

Sistemul Connectiviti stabileşte toate conexiunile necesare într-o gamă largă de funcţii, fiind însă în continuare extrem de uşor de utilizat, indiferent dacă folosiţi telefonul, căutaţi drumul spre destinaţie sau vă bucuraţi de muzică. În cazul versiunii de top Connectiviti+, dotare standard pe modelul de vârf FX50S şi oferită opţional pentru prima dată pe modelele EX37 şi FX37, nu s-a inventat încă un lucru pe care să nu-l puteţi realiza.

Acest sistem vă va avertiza în legătură cu prezenţa camerelor radar fixe, venindu-vă în ajutor prin afişarea limitei de viteză pe tabloul de bord în timp ce vă apropiaţi de acestea (funcţie disponibilă numai în Franţa şi Regatul Unit). Dacă se produce un ambuteiaj pe drumul pe care vă deplasaţi, se va calcula un traseu alternativ luând în considerare informaţiile actuale din trafic, probabilitatea accidentelor, fluxul de trafic, durata etc. Ecranul Touch Screen va afişa principalele puncte de interes din 20 de mari oraşe europene, utilizând o grafică 3D excepţională. Datorită colaborării unice cu ViaMichelin, peste 60.000 de adrese de hoteluri şi restaurante, şi alte 22.000 de adrese ale unor obiective turistice din Ghidurile Verzi sunt acum la un clic distanţă.

Uşurinţa utilizării este garantată de o interfaţă cu patru căi, prin care şoferul poate accesa sistemul utilizând la alegere comanda vocală, ecranul Touch Screen, sistemul Infiniti Controller sau, pentru maximum de confort, butoanele intuitive de pe volan. Hard-discul de 30 GB reprezintă garanţia faptului că sistemul de navigaţie oferă o grafică de înaltă rezoluţie şi un calcul rapid al traseului, precum şi funcţii aşteptate de proprietarii Infiniti, cum ar fi acoperirea a 42 de ţări europene, posibilitatea de a alege dintre opt limbi pentru meniul de pe ecran, trei opţiuni de traseu şi o căutare rapidă a destinaţiei pe baza codului poştal (în unele ţări).

Connectiviti+ se bazează pe capacitatea Infiniti de a oferi tehnologie de vârf pe lângă care unele sisteme de navigaţie concurente par elementare. Este posibil chiar să vizionaţi un DVD în timp ce vă aflaţi în maşină – desigur, numai cu maşina staţionată.  În plus, datorită faptului că sistemul premium BOSE stereo este oferit opţional pe toate modelele EX37 şi FX37, sistemul Connectiviti+ este acum mai accesibil ca oricând. Pe modelele EX37, sistemul Connectiviti+ include şi o cameră pentru mersul cu spatele. Sistemul Connectiviti, care este o dotare standard pe cele mai noi versiuni EX37, EX37GT, FX37GT şi FX37S, oferă şi o serie de funcţii care au evoluat mult comparativ cu sistemul de informaţie şi divertisment anterior.

Sistemul Connectiviti oferă un dispozitiv Music Box de 2 GB şi posibilitatea de copiere a melodiilor de pe CD player. Acesta va afişa numele melodiilor şi coperta albumului, pe care sistemul le poate găsi pentru dumneavoastră cu ajutorul bazei de date muzicale Gracenote. Există un port USB pentru MP3 playere cum ar fi iPod-urile, care pot fi controlate de pe volan, iar conectivitatea Bluetooth este disponibilă nu numai pentru telefoanele mobile, ci şi pentru streaming audio fără fir de înaltă calitate.

Farurile adaptive Infiniti (AFS) sunt acum o altă dotare standard pe modelele EX37 şi EX37 GT. Acestea sunt un dispozitiv cu Xenon ale cărui fascicule se orientează în funcţie de mişcarea volanului, pentru a ilumina colţurile, oferind astfel un plus considerabil în materie de siguranţă. Datorită farurilor adaptive (AFS), care în trecut erau oferite opţional la un preţ de 1000 euro, şi sistemului Connectiviti, cu numeroasele sale funcţii suplimentare, care sunt acum dotări standard, rezultatul este o majorare substanţială a valorii, deoarece preţul gamei EX creste cu 600 euro, iar al gamei FX ramane neschimbat. Noul preţ pentru opţiunea Connectiviti+ (pentru toate modelele, mai puţin FX50S) este de 2400 euro.

Noile preţuri sunt:

EX37: 48,000 euro
EX37 GT: 49,850 euro
FX37 GT: 57,000 euro
FX37S: 59,500 euro

Nu s-a modificat preţul modelului FX50S (73,000 euro), care rămâne o ofertă la fel de completă, în special acum când cererile cumpărătorilor de a oferi vopseaua metalizată Moonlight White şi pe modelele FX au fost ascultate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide