Întâlnire secretă la Ministerul Economiei cu toţi benzinarii din România

Autor: Andrei Nan 23 apr. 2012 Știri auto
Întâlnire secretă la Ministerul Economiei cu toţi benzinarii din România

La începutul acestei luni, la solicitarea Ministerului Economiei, la sediul instituţiei s-au adunat, la aceeaşi masă, reprezentanţi ai ministerului de resort, ai Consiliului Concurenţei şi ai principalelor companii de pe piaţa carburanţilor din România, respectiv Petrom, Rompetrol, Lukoil şi Mol. Motivul acestei întâlniri, a cărei desfăşurare nu a fost făcută publică, este oarecum necunoscut şi pentru cei care au participat.

„Am fost invitaţi şi am onorat invitaţia. Tema discuţiei, propusă de minister, a fost transparenţa faţă de marele public a modalităţii de calcul a preţului la combustibili. Unele companii au prezentat însă destul de clar formulele de calcul către public, altele nu. S-a vorbit mult, în spiritul românesc, dar la final nu am sesizat să se fi ajuns la vreo concluzie concretă”, a declarat pentru gândul unul dintre participanţii la discuţii.

Contactat de gândul, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a confirmat faptul că această întâlnire a avut loc. „Prefer să nu comentez pe marginea acestui subiect până când nu se ajunge la o concluzie”, ne-a precizat el.

Cu câteva zile înainte de această întâlnire, prim vicepreşedintele grupului Lukoil şi Constantin Tampiza, fostul director general al Lukoil România şi actualul reprezentant local al preşedintelui grupului rusesc, au avut o întrevedere cu ministrul Economiei, Lucian Bode, privin posibilitatea introducerii unui anumit algoritm de calculare a preţurilor la carburanţi.

Mai multe informaţii pe www.gândul.info

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide