Italienii şi maşinile lor minunate (23 de fotografii)

Autor: Alexandru Banu 08 mai 2017 Știri auto

Ne minunăm atât de tare la maşinile germane că uităm că pe Pământ există o specie de designeri (în orice domeniu) care nu pote fi întrecută. Fie că fac o furculiţă, un tablou sau copii, italienii sunt taţii şi mamele design-ului. I-ai putea lăsa să deseneze Universul şi probabil că l-ar face mai frumos decât îl vede Stephen Hawking.

Un exemplu care susţine declaraţia noastră de dragoste pentru frumuseţea italienească este acest automobil. Rstul sunt maşini. Un Fiat 1100 Abarth Sport recarosat de Ghia în 1953 – unul dintre designerii ăştia fenomenali despre care vorbim. Maşina a fost cumpărată de un american şi expusă la Salonul Auto de la New York, în 1954. Fiat Abarth 1100 Sport avea un motor V8.

Până în 1982 nu a mai ştiut nimeni de ea şi a avut soarta celor mai multe maşini de colecţie care se vând pe milioane, chiar zeci de milioane la licitaţii – a fost descoperită într-un hambar.

Acum 7 ani a fost restaurată de proprietarul actual, a luat şi un premiu la Pebble Beach Concours d’Elegance, iar în august se vinde la o licitaţie în California.

GALERIE FOTO EXCEPŢIONALĂ CU ABARTH GHIA 1100S

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide