Jaguar SUV – primele info

Autor: Oraan Mărculescu 14 mart. 2009 Știri auto

În planurile Tata Motors pentru Jaguar şi Land Rover nu s-a specificat nimic despre un Jaguar SUV – şi totuşi, apar din ce în ce mai multe zvonuri cu privire la unviitor Jaguar SUV. Oare este o idee viabilă?

Pe de o parte, vorbim de ruperea tradiţiei maşinilor Jaguar. Lucru care nu mai are aşa de mare importanţă, câtă vreme noul proprietar este din India, iar berlinele au renunţat la caracteristicile arhaice de design, adoptând linii foarte moderne.

După aceea, este clar că un Jaguar SUV nu ar necesita costuri extraordinar de mari, din moment ce se poate baza pe tehnologia şi modelele Land Rover – ba chiar pe platforma viitorului membru al familiei, Land Rover LRX.

Nu în ultmul rând, profiturile ar putea fi consistente, dacă noua maşină ar fi direcţionată pe noua nişă inaugurată de BMW X6 – cel puţin imaginea generată pe calculator asta ne înfăţişează: un competitor direct pentru X6. Cât despre motorizări, banca de organe Jaguar are suficiente propulsoare de mare clasă pentru orgoliul clientelei.

Nu există nici o informaţie despre anul când ar putea fi lansat un model Jaguar SUV, dar acest lucru cu siguranţă nu se va întâmpla înainte de 2012. Mai multe detalii, în viitorul apropiat, când probabil vor apărea şi maşini în teste reale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide