Jaguar XF – 3.0 diesel V6

Jaguar XF – 3.0 diesel V6

Autor: Dan Vache acum 12 ani Știri

Era şi timpul ca Jaguar XF să aibă două noi motorizări diesel moderne, capabile să facă faţă competiţiei tot mai acerbe din segment. Vorbim de o evoluţie a vechiului V6 de 2,7 litri dezvoltat în colaborare cu PSA. S-a mărit cilindreea la 3.0 litri, iar puterea a ajuns şi ea la cifre atrăgătoare. 240 CP are modelul standard, pentru ca în varianta S să ajungem la  un total de 275 CP şi un cuplu imens de 600 Nm.

La asemenea sume putem vorbi şi de performanţe uşor sportive, cu timp de acceleraţie de la 0 la 100 de km/h de 6,7 secunde pentru modelul de bază şi 5,9 secunde pentru Jaguar XF 3.0d S. Pentru acesta din urmă viteza maximă este chiar limitată, la 250 km/h, transmisia fiind asigurată de o cutie automată ZF 6HP28.

Impresionant este că în ciuda creşterii de putere, noul Jaguar XF diesel este mai economic decât vechiul 2,7litri cu aproape 12 procente. S-au introdus şi mici modificări stilistice la versiunea S, jante de 19 inch, o nouă fustă de spoiler şi câteva logo-uri discrete S. Cele două noi modele vor fi disponibile din martie.Comentarii
Inchide