Japoneze 4X4, adrenalină şi impresii de la Discovery Off Road Trial

Autor: Tudor Rus 13 sept. 2012 Știri auto

Competiţia a strâns 28 de participanţi înscrişi în cursa pentru podium, şi deşi s-a concurat doar la clasa standard, show-ul nu a fost lipsit de picanterii şi momente inedite. Luaţi-vă gândul de la mastodonţi ca Land Rover, Toyota sau Jeep. La trial legea au făcut-o Justy, Vitara şi Samurai. Ceva nu v-a sunat bine? Ce spuneţi de asta: Hatchback-ul Subaru Justy câştigă Discovery Off Road Trial din postura de cel mai mic vehicul înscris în competiţie, cu un timp de 1 minut şi 9 secunde. Este evident câte lucruri spune această performanţă despre iscusinţa pilotului, nea Loţi, un personaj popular de prin părţile locului. Nea Loţi nu a venit nepregătit la trial, ci a fost foarte atent cu pregătirea maşinii pentru competiţie, aşa cum puteţi vedea în imaginea de mai jos.

Pe locul doi s-a clasat un Suzuki Vitara, cu mine la bord, pe post de copilot în prima manşă. Se pare că numărul 7 de concurs a fost cu noroc, punând umărul la un binemeritat loc pe podium. Urcat în maşină, instinctiv mi-am ales ceva de care să mă ţin. Toni mă sfătuieşte să strâng tot ce e pe bordul maşinii, fiindcă pe traseu totul va zbura haotic prin habitaclu. Mai târziu am înţeles de ce. După asigurarea cu centură şi cască, eram gata de start. Teoretic. Nici nu se strigă bine „3, 2, 1, start” că Vitara ţâşneşte ca din puşcă spre traseul plin de obstacole. Dacă Toni intră într-o frenezie de viraje, accelerări şi frâne bruşte, eu mă proptesc bine în scaun şi savurez doza de adrenalină, asezonată cu mult praf, frunze şi un huruit continuu al motorului de 1,6 litri căruia i se storceau cei 100 CP până la ultimul strop

Podiumul a fost completat de un Samurai, ceea ce a însemnat că locurile 2 şi 3 s-au disputat în familia Suzuki. Spre deliciul celor prezenţi la eveniment, traseul a pus probleme unor concurenţi. Drept urmare, un copac a fost rupt din rădăcini şi un 4X4 era să sfârşească decapotat cu ajutorul unui alt copac, mai încăpăţânat ca primul. Imagini cu o parte din prestaţia lui nea Loţi cu Subaru Justy precum şi cele două incidente descrise mai sus pot fi regăsite în videoclipul BONUS de mai jos.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide