Jumătate din preţul unui Bugatti Veyron: atâta costă Rimac One, supercarul electric

Autor: Oraan Mărculescu 01 mai 2012 Știri auto

Cam cât credeţi că merită Rimac One? Acest supercar realizat de o mică firmă croată şi care e propulsat de 4 motoare electrice, totalizând 1.088 CP şi asigurându-i bolidului un demaraj 0-100 km/h în doar 2,8 secunde şi o viteză maximă de 305 km/h, în condiţiile unei autonomii maxime de 600 km.

Oficial, pretul supercarului Rimac One este de 750.000 euro

Ei bine, da, vorbim de o sumă cu multe zerouri, gradul de exclusivitate urmând a fi suficient de ridicat: doar 88 de exemplare Rimac One vor fi construite. Dar să revenim la preţ: acesta se cifrează la circa 750.000 euro, destul de ok dacă ne gândim că e un supercar ecologic.

Mai adăugăm şi alte „ingrediente”, cum ar fi implicarea unor nume precum Pininfarina pentru sistemul de propulsie, Vilner pentru interiorul luxos, HRE pentru structura maşinii sau Giugiaro, care a conceput un design special al pneurilor Vredestein.

La Top Marques Monaco, printul Albert si-a aratat interesul pentru Rimac One

Parcă ştiind aceste lucruri nu mai pare doar o jucărie prea scumpă, nu-i aşa? Mai ales dacă ne gândim că oferă aceleaşi performanţe ca un Bugatti Veyron, dar la jumătate din preţul acestuia şi fără a polua cum o face extravagantul supercar al grupului VAG (de altfel, considerată cea mai poluantă maşină la ora actuală).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide