Kia Soul – varianta finală

Autor: Andrei Ştirbu 09 mart. 2009 Știri auto

05.03.2009 UPDATE VIDEO VEZI IN GALERIA VIDEO

Kia Soul a fost surprinsă din nou de fotografi. Aceasta pare să fie versiunea finală căreia i se fac ultimele teste înainte de lansarea sa din octombrie de la Paris. Designul "Sufletului" Kia, precum bosajele proeminente şi acoperişul plat, apropie aspectul maşinii de cel al unui SUV. Modelul va avea rivali precum Opel Meriva şi Honda Jazz.

Varianta de bază va costa peste 15.000 euro.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kia Soul - pasiune coreeanăKia a crescut în ultimii ani suficient pentru a mai îndulci percepţiia publicului asupra automobilelor coreene. Ceea ce îi lipseşte constructorului coreean este însă componenta atractivitate, îţi cumperi o Kia pentru ca ai nevoie de un automobil care să nu atenteze la contul bancar şi care se dovedeşte îndeajuns de fiabil, nu ca să fii la modă. Acest lucru s-ar putea schimba, fabricantul coreean punând mai mult suflet în modelul intitulat, de altfel, chiar Soul, în speranţa că va putea ataca un nou segment, cel al automobilelor "cool" printre tineri.

După ce ne-a prezentat trei personalităţi diferite, Kia Soul se apropie de momentul lansării oficiale, preconizate odată cu Salonul de la Paris. Din primele imagini oficiale observăm un model care păstrează mulajul conceptului, dar evident mai scapa din artificiile expoziţionale. Urmărind, însă, ma atent constatăm că se apropie ca abordare de ultimele modele compacte Skoda, un alt constructor care a încercat o întinerire a clientelei, dar nu prea şi-a atins obiectivul. Totuşi, cei de la Kia spun că Soul va excela la posibiltăţi de personalizare, pentru a fi pe sufletul fiecăruia din clienti.

Posibil concurent pentru Skoda RoomsterSub capotă se vor afla două motorizări cu capacitate de 1.6 litri, unul pe benzină şi unul pe motorină. Cel diesel foloseşte un turbo-compresor cu geometrie variabilă şi se anunţă cel mai eficient model al gamei. Vârful va fi însă un 2.0 litri benzină. Variantele de bază 1.6 vor fi similare cu cele existente pe Kia Cee’d. Puterile nu au fost deocamdată comunicate. Deşi are o alură de SUV, modelul va fi disponibil doar cu tracţiune pe roţile din faţă.

Kia Soul va fi lansat în Octombrie la Salonul de la Paris, iar vânzările europene vor începe din luna februarie. Două luni mai târziu vor fi livrate primele modele şi în SUA şi în restul pieţelor din lume. Modelul de serie va purta semnătura studiourilor de creaţie din California şi Coreea, în timp ce conceptul a fost produsul designerilor de la Kia Europa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide