Kirchhoff Automotive deschide prima fabrică din România, la Craiova

Autor: Dan Vache 27 apr. 2012 Știri auto

Kirchoff Automotive face parte din Kirchhoff-Gruppe (alături de FAUN Environmental Technology, REHA Group Automotive şi WITTE Tools) şi are în prezent 7.800 de angajaţi în 12 ţări din întreaga lume.

Fabrica de la Craiova, situată lângă unitatea de producţie Ford, a fost construită în doar 11 luni de o echipă de angajaţi KirchhoffF Automotive din Germania, Polonia, Ungaria şi Irlanda. Noua unitate se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 12.000 metri pătraţi şi are aproximativ 200 de angajaţi, ce lucrează în 3 ture cu echipamente tehnologice de ultimă generaţie pentru Ford B-Max. Componentele din fier masiv provin de la fabrica Kirchhoff Automotive din Ungaria şi sunt finisate în Craiova prin sudură în punct fix. Apoi sunt asamblate în vehicule auto produse în fabrica Ford din apropiere. Furnizorul din sudul ţării (regiunea Olteniei) investeşte 12 milioane de euro în întregul proiect.

Noul Ford B-Max este echipat cu o structură ultramodernă cu standarde ridicate de producţie. Printre elementele principale ale noului B-Max se află structura de bază ultramodernă cu sistemul inovator de control al uşilor, Ford Easy Access. Prin aceasta, funcţia de stabilizare este preluată de sistemul de interacţiune a ambelor uşi laterale, permiţând accesul confortabil şi o utilizare foarte facilă. Printre altele, Kirchhoff Automotive produce şinele de oţel pe care rulează inovatorul sistem de control al uşilor.

Din 2013 Compania Ford Motor intenţionează să producă în fabrica de la Craiova mai mult de 100.000 de vehicule anual.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide