Leob câştigă Raliul din Noua Zeelandă

Autor: Victor Gavril 08 sept. 2008 Știri auto

Hirvonen pierde locul fruntasRaliul Noii Zeelande, desfăşurat între 28-31 august, a adus răsturnări de situaţie care au lăsat unora un gust amar dar şi rezultate grandioase ce pot duce la un record mondial. Noua Zeelandă a fost locul în care departajările din clasamentul general au luat proporţii.

Deşi înainte de final echipa Ford conducea fiind urmata de echipa Citroen, reprezentată de Loeb şi Sordo, anumite evenimente au adus o răsturnare de situaţie dramatică. Mikko Hirvonen, pilot Ford, a pierdut controlul volanului într-o serie de evenimente, trecând în urma echipei Citroen, pe locul 3. Loeb a urcat în fruntea clasamentului reuşind să-şi menţină poziţia până la final. Coechipierul său, Dani Sordo a terminat şi el pe locul secund. Deşi iniţial se afla pe locul al doilea, pilotul Ford Jari-Matti Latvala a fost scos în afara competiţiei din cauza unei avarii a radiatorului.

Podiumul Raliului din Noua ZeelandaÎn clasamentul general al WRC Sebastien Loeb conduce cu 86 puncte, fiind urmat de rivalul său de la Ford, Mikko Hirvonen care are adunate 78 puncte. Diferenţa dintre primele două locuri şi următoarele este destul de mare având în vedere că ocupantul poziţiei a treia, Dani Sordo, are doar 51 de puncte. În cazul în care Sebastien Loeb va reuşi să cucerească titlul mondial pentru a cincea oară el va stabili un nou record mondial în cadrul WRC. 

Graţie piloţilor săi fruntaşi, Citroen conduce în clasamentul constructorilor cu 141 de puncte, fiind urmat de Ford cu 121 de puncte. Ultimele patru etape de raliuri, următoarea având loc în perioada 2 – 5 octombie în Spania, l-ar putea face pe Loeb să intre în istoria WRC. Oare vom auzi vorbindu-se despre o nouă legendă? 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide