Lifan X60 este un rival pretenţios pentru Duster – la început, în Rusia

Autor: Oraan Mărculescu 05 sept. 2012 Știri auto

Contrar aşteptărilor, SUV-ul chinezesc Lifan X60 nu pare să plagieze nici un model cunoscut, european sau japonez, având un aspect suficient de decent pentru ceea ce se aşteaptă europenii de la maşinile chinezeşti.

Versiunea pentru Rusia şi unele pieţe europene (cum ar fi Ucraina sau Moldova) a fost lansată la Salonul Auto Moscova 2012, Lifan X60 urmând a se construi chiar în uzina Derways din Rusia.

Lifan X60 are un stil relativ elegant, dar care inspiră clar şi robusteţe. Faţă de Duster, Lifan X60 este clar un SUV dedicat mai mult şoselelor, unghiurile de trecere nefavorabile nerecomandând abordarea unor trasee serioase în afara şoselelor.

De altfel, un alt dezavantaj al lui Lifan X60 faţă de Duster ţine de lipsa unui motor diesel din ofertă, deoarece SUV-ul chinezesc este oferit doar cu o motorizare pe benzină de 1,8 litri şi 131 CP. Mai mult, nici tracţiunea integrală se pare că nu e disponibilă pe acest model, care vine doar cu tracţiune faţă.

Chinezii mizează, în schimb, pe un raport preţ/echipare foarte bun: preţul de bază pentru Lifan X60 este de 499.000 de ruble (circa 12.200 euro), foarte apropiat de preţul unui Duster de bază (449.000 ruble – circa 11.000 euro), dar nivelul de echipare este mai bogat.

Rămâne de văzut dacă Lifan X60 va fi introdus şi pe alte pieţe europene, printre care şi România, precum şi dacă Duster-ul va fi serios contracarat de acest nou model chinezesc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide