Locul 4 ocupat de Hyundai ix35 FCEV la Zero Rally

Autor: Dan Vache 26 iun. 2012 Știri auto

Conduse de reprezentanţi Hyundai şi jurnalişti, electricele coreene s-au clasat pe locul 4 la finalul celor 314 km ai traseului. Hyundai ix35 FCEV a fost testat în exclusivitate de ProMotor în 2011 şi are la bază SUV-ul ix35, lansat în 2010 la Salonul Auto de la Frankfurt.

Rezervoarele de hidrogen cu capacitate totală de 5,49 kg şi celula de stocare de 100 KW oferă o autonomie de 525 km, care i-a permis „ecologistului” să parcurgă Autostrada Verde fără să necesite alimentare. Graţie evoluţiei bune din cadrul competiţiei, ix35 FCEV prezintă o alternativă viabilă combustiei interne, oficialii Hyundai precizând că electrica va mai fi supusă în viitor unor teste în Europa.

„Hyundai realizează paşi importanţi în asigurarea unui viitor sustenabil industriei. Testele ulterioare pe drumurile din Europa vor aduce succesul implementării ix35 FCEV mai aproape de realitate, iar sprijinirea înfiinţării şi dezvoltării infrastructurii va spori gradul de preluare şi integrare a hidrogenului drept combustibil al viitorului”, a declarat Allan Rushforth, Senior Vice President şi COO al Hyundai Motor Europe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide