Lucid Motors bagă 700 mil. $ într-o fabrică pentru prima maşină electrică (galerie foto)

Autor: Alexandru Banu 23 aug. 2017 Știri auto

Lucid Motors este un startup din California în spatele căruia sunt nişte companii chinezeşti foarte puternice. Primul lor şi singurul prototip este Air, care acum a fost reinterpretat un pic pentru Monterey Car Week, expoziţie în California. Modelul de serie, după o investiie de 700 mil. $ într-o fabrică, o să aibă 1.000 de cai putere din două motoare electrice (unul de 400 pe faţă, restuld e cai sunt pe spate). Pachetele de baterii vor fi de 100 sau de130 kWh.

Lucid Air a prins în nişte teste 380 de km/h. Sigur că varianta asta va fi probabil una strict de fală, care va garanta clientului performanţe peste medie pe maşini mult mai normale, de genul celor Tesla. Şi Tesla are modele speciale (P100D) care pot stabili recorduri peste recorduri (în acest moment, Tesla Model X P100D este cel mai rapid SUV din lume).

Acum, Lucid Air a fost prezentat în două touri de culoare care o califică la una dintre cele mai frumoase maşini electrice în acest moment. În mod ideal, fabrica Lucid va produce la sfârşitul anului 2022 130.000 de maşini pe an. Până atunci, după prima fază de investiţii (240 mil. $), ar trebui să producă între 8.000 şi 10.000 de maşini pe an. Tot la Monterey s-a vorbit şi despre o posibilă achiziţie a companiei Lucid de către Ford.   

LUCID AIR (GALERIE FOTO)

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide