Mai mult decât orice maşină autonomă

Autor: Alexandru Banu 30 ian. 2018 Știri auto
Mai mult decât orice maşină autonomă

Ştii ziua de sâmbătă în care te scoli cu poftă de … somn mai mare decât aia cu care te-ai culcat? În care ai vrea să recuperezi pe WC timpul pe care nu l-ai petrecut în acest loc toată săptămâna, adunat, să te prindă 2 la prânz în tricould de ieri şi în faţa unui meci din Premier League? Da, ai visat toate astea. Pentru că la cel mult 10 se aude “mergem şi noi la C..a că nu mai avem nimic prin casă?”. Este momentul în care te fulgeră o lene de câine când e frig şi plouă afară.

Slavă Domnului că sunt companii pe lumea asta care s-au angajat că ne ajută, că ne lase să ne vedem de lenea noastră tot weekend-ul.

Doi tipi care au lucrat la Google, ingineri cu diplomă, s-au gândit să-l conceapă pe Nuro, un device cu roţi, autonom. Acum, numai că are roţi, nu-l poţi numi maşină. E un caraghioslâc, cel mult jucăria unui pitbull.

Scopul lui Nuro în viaţa lui digitală e să livreze marfa pe care o comanzi online ca să nu-ţi strici sâmbetele şi duminicile despre care vorbeam la început. Nuro, îmbuibat cu inteligenţă artificială, se duce singur la magazin, e aprovizionat cu comanda ta şi vine de unul singur să-ţi aducă marfa ca băiatul cu pizza. Nu vrea bacşiş. Are diverse compartimente în care încap cumpărături de aproape toate dimensiunile. Asta în caz că nu vrei să iei un LCD de 2 metri. El a fost gândit deocamdată pentru cumpărături alimentare, care ar trebui să încapă fără probleme.

Nuro are şi compartimente refrigerate ca să aducă îngheţată şi termoizolate ca să păstreze micii calzi.

Toyota şi Ford lucrează şi ele la astfel de proiecte, dar sunt secrete mai mari decât e Nuro. Primele teste cu Nuro au dat nişte sincope la timpii în care clienţii îşi ridică marfa cumpărată şi pentru că se poate bloca în trafic din cauza aglomeraţiei. Maşinuţa pentru cumpărături poate să livreze mai multe comenzi deodată prin separarea lor în compartimentele individuale pe care le are. 

Dezvoltatorii exGoogle lucrează şi la un soft care să automatizeze procesul foarte mult ca să reducă intervenţia umană numai la unele etape din aprovizionare.

Autor Alexandru Banu

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide