Mai pleci sau nu la drum? Pleacă, dar ai grijă unde şi cum

Autor: Alexandru Banu acum 5 ani Știri auto
Mai pleci sau nu la drum? Pleacă, dar ai grijă unde şi cum

 

E o zi mare pentru România. Oricum ar fi lucrurile politice în Stat, e un motiv de sărbătoare cu mici, bere, tort şi ce o mai pune tot românul pe masa. Evitaţi însă consumul al volan pentru lipsa atenţiei de la drum vă costă. Ne-am gândit că oriunde aţi pleca, vă ajută să ştiţi cum va fi vremea ca să vă echipaţi corect. Şi voi, şi maşina care vă duce unde-i daţi comandă. Nu uitaţi de Waze, desigur, pentru că va fi probabil omor pe drumurile naţionale. Weekend prelungit mişto!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare cod galben de ninsori, valabilă joi pentru zonele de munte. În intervalul 30 noiembrie – 1 decembrie, la altitudini mai joase, sunt anunţate precipitaţii mixte.

Avertizarea intră în vigoare joi, la ora 2.00, şi este valabilă până vineri, la ora 2.00.

„La munte vântul se va intensifica treptat, cu rafale ce vor depăşi 60…65 km/h. La altitudini mari vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei precipitaţiile vor fi mixte şi se va forma polei. Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari în Banat şi pe litoral, de până la 60…70 km/h. În Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei şi local în Transilvania va ploua, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp, iar pe spaţii restrânse se va semnala polei”, spun meteorologii.

De asemenea, joi, între orele 06:00 şi 22:00 va fi în vigoare un cod galben de ninsoare la munte.

„În judeţul Caraş-Severin şi în zona de munte a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Sibiu, Alba şi Hunedoara vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze ce vor depăşi la rafală 70…80 km/h, iar pe creste 90 km/h. La altitudini mari se va depune strat consistent de zăpadă, iar ninsoarea va fi viscolită”, transmite ANM.

De 1 Decembrie vom avea, in partea de sud a teritoriului, in Bucureşti, vreme închisă si, cel mai probabil cu ploaie. Deocamdată nu ne năpădeste ninsoarea aici de 1 Decembrie. Ninsorile tot la munte rămân, a explicat pentru MEDIAFAX meteorologul de serviciu.

Sursă Mediafax.ro
Comentarii
Inchide