Maşina are 600 de cai putere şi trece lejer de suta de mii de euro (galerie foto)

Autor: Alexandru Banu 17 oct. 2017 Știri auto

Poate că unii dintre voi v-aţi prins, poate ceilalţi ştiau, dar cei mai mulţi vor fi surprinşi. Polestar 1 Hybrid este primul model al unui nou brand premium 100%. Al patrulea în BIG4-ul care până acum era numai BIG3. Ok, poate dacă aducem Lexus în ecuaţie, o să avem un BIG5, chiar. Gata că ne zăpăcim.

Maşina asta despre care tot vorbim este construită la o fabrică dedicată, în China, după o investiţie de aproape 650 de milioane de euro.

Numai pentru aceste modele high end ale unui brand exclusiv premium. Pentru cei 130.000 de euro pe care îi cere producătorul pe acest model sublim, primeşti un motor de 2 litri turbo, de 340 de cai putere pe puntea faţă, un motoraş care din când în când când prinde puteri mai trimite 40 de cai la roţile faţă şi două motoare electrice pe roţile faţă care mai pompează 215 cai în ansamblul e putere. Faceţi o sumă şi veţi ajunge la concluzia noastră: ~600 CP.

Cu toată armata asta de cai, maşina atinge suta între 3 şi 4 secunde. Autonomia în mod electric, folosind cele 3 motoare electrice, este de 150 de kilometri.

Polestar 1 Hybrid are şi  suspensii active în timp real, care primesc informaţii de la drum şi îşi corectează cursa şi absorbţia în 2 milisecunde. Alt lucru pe care l-au făcut producătorii a fost să folosească paneluri din carbin la asamblare şi să degreveze astfel maşina de 230 de kg în comparaţie cu o structură din oţel.  Polestar 1 Hybrid este primul model dintr-o serie de 3 maşini pe care le va lansa subbrand-ul unuia dintre cei mai mari producători din lume. Al doilea va fi un concurent pentru Tesla Model 3, iar al treilea va fi un SUV.

În primul an de producţie, noul brand premium sau subbrand premium Volvo – depinde cum vreţi să-l priviţi – va produce 500 de maşini Polestar 1 Hybrid.

Compania care deţine cele două brand-uri importante – Volvo şi Polestar – este Geely Holdings, din China. Cei care au văzut maşina au asociat-o mărcii Volvo prin forma apropiată de cea a unui S90. Are 4.5 metri (-45 cm Vs. S90) şi un ampatament cu 32 de cm mai mic decât al unui S90. Maşinile au însă aceeaşi platformă modulară SPA – care e şi pe XC90.

Autor Alexandru Banu

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide