Maşina prezidenţială a lui Putin a fost la teste. Rezultatele le aflăm în cel mai pur stil rusesc – FOTO

Autor: Alexandru Banu 27 mart. 2017 Știri auto

Proiectul rusesc Kortezh se apropie de finalizare, iar Ministrul Industriei şi Comerţului din Rusia a dezvăluit că modelul va fi lansat oficial în cursul acestui an. 

Potrivit ziarului „Rusia Today”, ministrul Denis Manturov a declarat că noua limuzină a lui Putin a fost recent supusă unei serii de teste de impact şi rezultatele au fost „pozitive”. El a spus că „maşina va fi prezentată în curând publicului”. 

Momentul exact al debutului său rămâne însă neclar, Manturov spunând că maşinile vor fi livrate înainte de sfârşitul lunii aprilie. Pe de altă parte se zvoneşte că modelul ar putea fi folosit în timpul inaugurării prezidenţiale a lui Putin pe 7 mai, este posibil să nu fie cazul. Cu toate acestea, Manturov a spus că speră că Putin „va începe să folosească acest vehicul foarte curând”.

Citeşte şi Singurul model de maşină în care nu a murit nimeni. Testat şi în România – VIDEO

Update 19 aprilie 2018

Proiectul Kortezh (cortegiu / caravană – în traducere) costă 54 mil. $ şi e gândit pentru 4-5.000 de ruşi care vor o limuzină blindată cu un motor gigantic Porsche. Puterea estimată din surse ruseşti e de 800 de cai dintr-un motor V12. Primele unităţi care se vor livra la anul ajung la oficialii din Guvernul Rusiei, inclusiv la preşedintele Putin. Conform RIA Novosti şi The MoscowTimes, limuzina o să aibă 3 declinări: sedan, SUV şi van. Toţi oligarhii şi ceilalţi bogaţi ai Rusiei şi-o vor putea cumpăra, chiar dacă şi Putin o să aibă una identică. Probabil că nu toţi clienţii vor avea însă “fire roşii” cu Trump, Merkel sau Kim Jong-un şi sisteme de intimidare care trimit nori deasupra României.

Producţia începe anul ăsta la Centrul Ştiinţific de Cercetări în Automobile  şi Institutul pentru Motoare din Moscova. 200 de bucăţi din toate tipurile de caroserii vor fi construite în primul an de producţie, apoi restul de până la 5.000, până la sfârşitul lui 2020. Denis Manturov, Ministrul Comerţului şi al Industriilor a confirmat pentru agenţia de ştiri Sputnik zvonurile că Porsche livrează motoare pentru noua limuzină a preşedintelui Putin. Proiectului i-au fost alocate 54 mil.$, care înseamnă cercetare şi prototipuri.

KORTEZH-UL LUI PUTIN (GALERIE FOTO)

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide