Maşini second hand – studiu de piaţă

Autor: Cosmin Iordache 25 nov. 2008 Știri auto

Mini se vinde scumpMINI reprezintă automobilul cu cea mai bună valoare de revânzare, conform unui studiu realizat de cei de la EurotaxGlass pe piaţa britanică. Potrivit statisticilor, aceste modele pot fi vândute second-hand la aproximativ 63% din preţul iniţial, după trei ani de viaţă şi aproape 50.000 de kilometri. Şi în România aceste modele au preţuri de revânzare destul de ridicate, după cum se poate observa şi pe Autopro.ro.

Modelul cu cea mai accentuată depreciere este Alfa Romeo 166, limuzina italiană ajungând să valoreze în timp doar 12% din  preţul de bază la lansare. Pe Autopro.ro acest model poate fi achiziţionat începând de la 5.000 de euro.

Lambo o afacere buna pentru vanzatorDe asemenea, modele mici îşi păstrează o valoare de revânzare foarte bună. Potrivit aceluiaşi studiu modele Citroen C1, Toyota Aygo şi Peugeot 107 reţin aproximativ 60% din valoarea iniţială de vânzare ca automobile noi. Modelele cu consum mic reuşesc să îşi menţină preţurile de revânzare la cote avantajoase pentru vânzători, cum ar fi Toyota Prius sau Seat Leon 1.9 TDI.

O categorie aparte de vehicule care se devalorizează încet în timp sunt cele exclusiviste. De exemplu, Ferrari F430 Coupe şi Spider pot fi vândute la mai bine de 60% din valoarea iniţială după 3 ani de carieră. Şi pe Autopro.ro acest model are preţuri foarte apropiate de cele din cataloagele oficiale ale dealerilor. Porsche Carrera sau Lamborghini Gallardo sunt alte modele în care poţi investi fără să îţi faci griji că vei pierde mult în momentul despărţirii.

Vel Satis o limuzina accesibila SHDacă doriţi însă chilipiruri ar trebui să vă orientaţi, în opinia celor de la EurotaxGlass, către următoarele modele: Rover 45 şi 75 pot fi cumpărate cu aproximativ 15% din cât au dat primii proprietari. Afaceri bune reprezintă şi Kia Magentis şi Renault Vel Satis, Saab 9-5, Vauxhall (Opel) Vectra.  Este adevărat că studiul cuprinde piaţa auto britanică, dar mare parte din aceste modele se comportă asemănător şi pe celelalte pieţe europene la trecerea timpului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide