Maşinile albe, cele mai cumpărate din lume

Autor: Gabriel Grosoiu 07 oct. 2011 Știri auto
Maşinile albe, cele mai cumpărate din lume

Au trecut perioada în care majoritatea maşinilor cumpărate în întreaga lume respecta regula nescrisă, potrivit căreia argintiul metalizat este cea mai cool nuanţă auto. Se pare că locul fruntaş într-un clasament întocmit de PPG Industries, cu privire la preferinţele cromatice ale şoferilor din întreaga lume, a fost adjudecat de alb, în diferite nuanţe.

Fie că vorbim despre albul vehiculelor utilitare, ales din considerente de costuri, sau despre nuanţele perlate, pe placul fotbaliştilor din liga I, albul poate fi considerat, pentru o bună perioadă de timp, noul argintiu. 21 de procente din totalul maşinilor vîndute în întreaga lume sunt albe, în vreme ce locul 2 este împărţit între diferitele nuanţe de gri metalizat şi argintiu.

Locul 3 revine clasicului negru, cu menţiunea că, această non-culoare rămâne favorita şoferilor din Europa. Mai mult, şoferii care au declarat că îşi aleg maşina în primul rând după culoare totalizează un procent de 48% din intervievaţi, iar câţiva dintre aceştia se regăsesc în cei 40% care şi-ar dori o varietate mai mare de culori din partea constructorilor auto.

Tot sondajul celor de la PPG Industries a relevat că proprietarii de limuzine, maşini sport şi SUV-uri sunt cei mai interesaţi de culorile speciale. Tu ce culoare ţi-ai dori să aibă viitoarea ta maşină?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide