Mazda 2 – Mașina anului în lume

Autor: Silviu Draganescu 21 mart. 2008 Știri auto
Mazda 2 – Mașina anului în lume

Cunoscută în Japonia sub numele de Demio, Mazda 2 a reușit să se impună în concursul mondial în fața modelelor Ford Mondeo și Mercedes Benz C-Class. De altfel micul model japonez a reușit să se claseze și pe podiumul concursului de design, imediat în spatele modelelor Audi R8 și Volvo C30, dintr-un total de 39 de participanți.

World Car of the Year a fost câștigată de BMW Seria 3 în 2006 și Lexus LS 460 anul trecut, astfel încât izbânda unui model de clasă mică între concurente de clasa medie atât de puternice nu poate decât să scoată și mai mult în evidență calitățile noii Mazda 2. Aceasta a mai căștigat titlul de mașină a anului și în țări precum Africa de Sud, Grecia, Austria, Belgia și Danemarca.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide