Mazda Laguna Seca

Autor: Dan Vache 04 sept. 2009 Știri auto
Mazda Laguna Seca

Fanii motorsportului pot parcurge întregul circuit – începând de la acul de păr „Andretti” până la virajul „Corkscrew” – din perspectiva unui automobil participând la etapa finală a campionatului American Le Mans 2008. Circuitul a fost filmat folosind o cameră sferică, multi-lens, montată pe un autovehicul, imaginile fiind apoi combinate cu fotografii de ansamblu şi GPS, precum şi alte date geo-spaţiale astfel încât să reproducă la nivelul privirii o imagine reală a circuitului.

Astfel, Mazda Laguna Seca este primul circuit vizibil pe Google Sreet View, o onoare meritată pe deplin. Timp de 52 de ani circuitul a fost gazda celor mai importante evenimente automobilistice din Statele Unite inclusiv „Speed World Challenge” şi „WSBK Superbike World Championship”, printre multe altele. Considerat unul dintre cele mai dure circuite – cu 11 curbe, o lungime de 3,6 km şi diferenţe de nivel de până la 91 de metri –, Mazda Laguna Seca a fost de-a lungul anilor gazda drive-teste-lor a mii de prototipuri.

Unul dintre faimoasele modele concept, testat în anii 1980, a fost un roadster Mazda de mici dimensiuni cu două locuri. Modelul produs avea să intre ulterior în Cartea Recordurilor drept cel mai bine vândut automobil sport cu două locuri din toate timpurile – Mazda MX-5 –, care sărbătoreşte anul acesta cea de-a XX-a aniversare. Mazda este sponsorul principal al circuitului şi continuă să testeze în mod regulat prototipuri pentru piaţa americană şi să organizeze propriile curse de-a lungul Statelor Unite, incluzând Mazda MX-5 Cup şi Formula Mazda. Pentru a parcurge turul interactiv al circuitului Mazda Laguna Seca accesaţi: http://maps.google.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide