Mazda MX-5 aniversează 20 de ani

Autor: Cosmin Iordache 25 mai 2009 Știri auto
Mazda MX-5 aniversează 20 de ani

Prezentată în premieră mondială la Salonul Auto de la Chicago, în februarie 1989, prima generaţie Mazda MX-5 a revoluţionat segmentul roadster-elor cu două locuri. În două decenii acest model a fost comercializat în 850.000 de unităţi, asigurându-şi  astfel un loc în Cartea Recordurilor pentru cel mai vândut roadster. Deci există destule motive de sărbătoare pentru Mazda MX-5 pe 13-14 iunie, atunci când 200 de Mazda MX-5 din toată Europa se vor întâlni la cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Posesorii Mazda MX-5, alături de fanii care doresc să participe la acest eveniment vor trebui să acceseze web site-ul Mazda Franţa – www.mazda.fr. Aceştia pot beneficia de un pachet de deplasare ce include: loc de parcare, un tricou aniversar, o plăcuţă de înmatriculare specială, cină, mic-dejun şi o serie de surprize. De asemenea, participanţii vor avea şansa unică de a urmări cursa de 24 de ore de la Le Mans live, dat fiind faptul că zona rezervată întâlnirii fanilor este alăturată circuitului.

Mazda nu a ales întâmplător LeMans pentru a sărbători 20 de ani, constructorul nipon câştigând cursa de 24 de ore de la Le Mans, pe 23 iunie 1991 cu modelul Mazda 787B, pilotat de Johnny Herbert, Volker Weidler şi Bertrand Gachot. Aceasta a fost prima victorie pentru un constructor japonez şi pentru un autovehicul echipat cu un motor rotativ, o performanţă dublă, care nu a fost egalată până astăzi

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide