Mazda pe podium la Le Mans

Autor: Dan Vache 17 iun. 2009 Știri auto

Jacques Nicolet, Richard Hein şi Jean-François Yvon au pilotat monopostul Pescarolo-Mazda, cu numărul de concurs 24, terminând cursa pe locul trei. Cei trei piloţi au realizat o cursă fără probleme, recompensându-şi efortul depus de la începutul anului.

“Mă bucur pentru întreaga echipă,” a declarat Managerul echipei, domnul François Sicard, după ce a coborât de pe podium. “Am avut o iarnă foarte aglomerată, parteneriatele cu Mazda şi Dunlop fiind confirmate destul de târziu. Ne-am adaptat şasiul pentru motorul Mazda şi apoi noului kit aerodinamic Pescarolo, ceea ce reprezintă nişte schimbări semnificative. Clasarea pe podium la Le Mans este excepţională şi arată calităţile echipei OAK Racing, ale staff-ului şi ale partenerilor.

Mazda pe podium la Le MansAnterior cursei am fi crezut că echipa cu monopostul numărul 35 ar avea mai multe şanse să se ajungă în top însă, din nefericire, aceasta a avut mai multe dificultăţi tehnice pe parcursul cursei şi a fost nevoită să abandoneze. Echipa noastră a parcurs traseul fără reproş şi a urmat strategia stabilită anterior cursei. Suntem la cea de-a treia participare la cursa de la Le Mans şi am urcat pe podium pentru a doua oară consecutiv, confirmând din nou nivelul de profesionalism al echipei. Rezultatul este încurajator pentru restul sezonului.”

Jacques Nicolet: “Acesta este un vis devenit realitate. Sunt foarte mândru de întreaga echipă. Considerăm acest triumf o recompensă pentru volumul colosal de muncă pe care l-am depus în această iarnă, alături de Pescarolo Sport, Mazda şi de Dunlop. Sunt încântat de faptul că echipa a reuşit să urce pe podium folosind un monopost Pescarolo, cu un motor Mazda, anvelope Dunlop şi trei piloţi pasionaţi.”

Thierry Guillemot, General Manager Mazda Franţa: “Clasarea pe podiumul cursei de 24 de ore de la Le Mans este o realizare majoră pentru Mazda Franţa şi pentru Mazda SUA. Oak Racing s-a pregătit pentru acest eveniment foarte bine iar managementul cursei a fost foarte inspirat. Doresc să dedic această victorie lui Neil Warrior, Director de Relaţii Publice la Madza Europa, care s-a aflat printre pasagerii zborului AF447 de la Rio de Janeiro.”

John Doonan, Competitions Manager Mazda America de Nord: “Tocmai am trăit un moment emoţionant pentru Mazda. Nu suntem un constructor auto major, iar resursele noastre sunt limitate. Astfel că poziţionarea pe podium cu partenerii noştri de la Mazda Franţa şi OAK Racing în cadrul primei curse Le Mans, la care participăm împreună, este incredibilă.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide