Mazda RX-8 Hydrogen RE

Autor: Cosmin Iordache acum 13 ani Știri auto
Mazda RX-8 Hydrogen RE

 

Mazda a prezentat la Oslo o soluţie gândită pentru protejarea mediului – primul vehicul Mazda RX-8 Hydrogen RE echipat pentru Norvegia. Lansarea a fost prilejuită de ceremonia de deschidere a celor mai noi staţii de alimentare cu hidrogen din cadrul proiectului HyNor. Prin intermediul acestei inaugurări, proiectul norvegian dedicat utilizării hidrogenului a realizat un pas major spre crearea unei infrastructuri extinse, bazată pe hidrogen, pe parcursul rutei de 580 de km dintre oraşele Oslo şi Stavanger.
Mazda oferă acest model şi în Japonia, însă pentru proiectul HyNor vehiculele au fost modificate pentru a fi compatibile cu cerinţele europene din Norvegia, fiind echipate cu volan pe partea stângă şi transmisie manuală. RX-8 Hydrogen RE reprezintă rezultatul a 18 ani de cercetare şi dezvoltare Mazda în domeniul utilizării hidrogenului drept combustibil. Autovehiculul foloseşte un motor rotativ hibrid, care permite trecerea de la hidrogen la benzină acolo unde nu există infrastructură pe hidrogen. 
HyNor este o iniţiativă unică a industriei norvegiene, demarată în 2006, menită să demonstreze implementarea concretă în viaţa reală, pe traseul dintre Oslo şi Stravanger, a unei infrastructuri axate pe energie obţinută din hidrogen

 
Comentarii
Inchide