Mediafax Talks about Auto Industry: Autostradă în parteneriat public privat în sud-vestul României

Autor: Laurenţiu Florescu 29 iun. 2012 Știri auto
Mediafax Talks about Auto Industry: Autostradă în parteneriat public privat în sud-vestul României

Conectarea zonei de sud-vest a României, care va deveni pol al industriei auto, de reţeaua naţională de autostrăzi, inclusiv printr-o autostradă în parteneriat public-privat, reprezintă o prioritate pe termen scurt a Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, a declarat secretarul general adjunct al instituţiei, Horaţiu Buzatu.

În sud-vestul României sunt amplasate atât cele două uzine auto din România – Dacia Piteşti şi Ford Craiova, dar şi alţi producători din industria auto.

„Investiţiile în industria auto s-au întâmplat şi se întâmplă. România are potenţial de creştere foarte important, media de maşini la mia de locuitori este foarte departe de media europeană, suntem în coada clasamentului în Europa. Având în vedere acest lucru, infrastructura actuală nu rezistă, nu poate absorbi, satisface necesităţile producătorilor şi nici necesităţile cetăţenilor deţinători de automobile”, a afirmat Buzatu la seminarul Mediafax Talks about Auto Industry, organizat în parteneriat cu Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Citeşte mai multe pe www.mediafax.ro!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide