Mercedes a lansat cel mai scump SUV din lume [FOTO]

Autor: Ştefan Stan acum 5 ani Știri auto

Mercedes-Benz vrea să câştige pe popularitatea maşinilor ultra-luxoase de teren cu un nou SUV Maybach, cel mai scump produs vreodată, scrie Bloomberg.

Mercedes-Maybach G-Class 650, lansat la Salonul Auto de la Geneva, va avea un preţ de început de aproximativ 500.000 de dolari, fiind cel mai scump vehicul sport utilitar comercializat.

Aceasta este noul pariu al Daimler pentru extinderea liniei de top Maybach, marcă reînciată în condiţiile în care cererea pentru modele de top, ultra-scumpe, a explodat în ultima perioadă.

Noul SUV va fi produs în 99 de exemplare, şi va avea un motor V12 şi un acoperiş retractabil.  

”Această maşină îndeplineşte cele mai aspre cereri pe piaţa de lux, şi totuşi are toate elementele care fac din clasa G un adevărat off-road-er”, a spus Gunner Guethenke, care conduce divizia de SUV-uri de la Mercedes.  

După ce s-a luptat pentru mai mulţi ani să susţină o nişă pentru Maybach, Mercedes a revitalizat brandul din anii ’30 în 2014 şi l-a extins cu mai multe adaptări opulente şi spaţioase ale modelelor populare, precum limuzine cu trei rânduri sau cu maşini de capotabile. 
Comentarii
Inchide