Mercedes-Benz publică o imagine-teaser cu noua generație GLC. Când va avea loc premiera?

Autor: Mihai Morcovescu 17 mai 2022 Știri auto

Cu doar două săptămâni înainte de prezentarea oficială, Mercedes-Benz a publicat o imagine-teaser cu noua generație GLC. Cea de-a doua iterație a SUV-ului german va fi dezvoltată pe arhitectura MRA2, care este folosită și de actualul C-Class.

Mercedes-Benz ne arată partea posterioară a noului GLC

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Mercedes-Benz GLC a fost lansat în 2015 ca înlocuitor pentru vechiul GLK. Patru ani mai târziu, la Salonul Auto de la Geneva, germanii au prezentat versiunea cu facelift a SUV-ului premium.

Actualul GLC este oferit în două versiuni de caroserie: una cu cinci uși și una coupé. În Europa, gama de motorizări cuprinde trei propulsoare pe benzină, tot atâtea dieseluri și un hibrid plug-in.

Acum, producătorul din Stuttgart se pregătește de lansarea celei de-a doua generații. După fotografiile din timpul testelor în condiții de iarnă, germanii au publicat acum o nouă imagine-teaser.

Aceasta ne dezvăluie partea din spate a mașinii, unde se disting cele două stopuri LED, care sunt mai subțiri decât cele de pe actuala generație. De asemenea, ca urmare a unei ușoare editări a fotografiei, se pare că modelul din imagine este în echiparea AMG-Line judecând după eleronul de deasupra lunetei.

De asemenea, se poate observa difuzorul posterior și prizele de aer (probabil false) găzduite de bara de protecție în partea inferioară, chiar în spatele roților.

Motorizări pe benzină și diesel plus versiuni plug-in hybrid

Cum spuneam, noul GLC va fi dezvoltată pe aceeași platformă MRA2 pe care o folosește și actualul C-Class. Cei de la Mercedes-Benz spun că viitoarea generație a SUV-ului va oferi un „spațiu variabil” la interior, ceea ce ne face să credem că va exista o banchetă glisantă. Acesta este un detaliu întâlnit la multe SUV-uri și crossovere de pe piață, dar care lipsește deocamdată din lista de dotări a actualului GLC.

În același timp, producătorul german a confirmat că noul GLC va primi cea mai recentă versiune a sistemului multimedia MBUX. Asta înseamnă un instrumentar de bord complet digital cu ecran de 12,3 inch și un display central de 11,9 inch.

Specificațiile tehnice rămân deocamdată secrete. Se știe doar că din ofertă vor face parte motorizări cu 4 cilindri turbo pe benzină și diesel, care vor funcționa alături de un sistem mild-hybrid. Totodată, clienții vor putea comanda și versiuni plug-in hybrid, care promit o autonomie în modul pur electric de peste 100 de kilometri.

Noua generație Mercedes-Benz GLC va fi dezvăluită în ziua de 1 iunie. Debutul comercial este prevăzut înainte de sfârșitul anului curent..

Sursa: Mercedes-Benz

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide