Mercedes-Benz va construi un ”baby-SLS”, rival pentru Porsche 911

Autor: Oraan Mărculescu 06 oct. 2011 Știri auto
Mercedes-Benz va construi un ”baby-SLS”, rival pentru Porsche 911

Deşi Mercedes-Benz nu duce lipsă de modele sportive, specialiştii departamentului AMG au considerat că e cazul să se gândească la un rival serios pentru Porsche 911 sau chiar pentru viitorul Jaguar C-X16.

Conform celor de la Auto Express, noul model, botezat deocamdată „baby-SLS”, va fi un coupe cu două locuri şi va beneficia de un motor V8VEZI AICI RANDĂRILE.

Prin urmare, vorbim de un downsizing al lui Mercedes-Benz SLS AMG (supercar care s-a vândut în peste 5.000 de exemplare de la lansarea din 2009), dar s-ar putea ca noul model să nu preia ideea portierelor „gullwing”. „Baby-SLS” ar trebui să ofere circa 500 CP, iar transmisia s-ar realiza la roţile spate, prin intermediul unei cutii automate cu 7 trepte şi dublu-ambreiaj.

Ca performanţe, ar trebui să ne aşteptăm la un demaraj 0-100 km/h de circa 4 secunde, iar viteza maximă va fi de aproape 300 km/h. Maşina va beneficia, însă, şi de tehnologii pentru reducerea consumului, cum ar fi sistem start&stop sau alte sisteme pentru sporirea eficienţei (nici o informaţie despre un eventual sistem de propulsie hibridă, cu un motor electric).

Dat fiind că Mercedes-Benz SLS AMG are un preţ în zona 200.000 euro, noul „baby-SLS” va avea un preţ de pornire de circa 80.000 euro, lansarea sa fiind prevăzută de-abia peste 3 ani. Evident, planurile includ şi o versiune roadster, a cărei sportivitate nu va risca să o transforme între-un rival pentru Mercedes-Benz SL.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide