Mercedes CLC

Autor: Oraan Mărculescu acum 13 ani Știri

Mercedes a lansat cu ocazia Fashion Week în Berlin noul său model, denumit CLC. Chiar dacă la prima vedere poate părea un exemplar cu totul nou, nu avem de a face decât cu un facelift puternic al mai vechiului Mercedes C-Class Sport coupe, de la care s-a păstrat platforma tehnică, dar au fost îmbunătăţite peste 1100 de repere.

Mercedes Benz CLCExteriorul a fost adus la nivelul generaţiilor actuale, modificările fiind majore, fiind necesare pentru implementarea liniilor de design contemporane. În interior reminiscenţele de la vechiul model sunt vizibile, chiar dacă Mercedes a încercat să diminueze această senzaţie prin intermediul numeroaselor schimbări aduse, de la noile ceasuri de bord până la istrumentele redesenate. În ceea ce priveşte partea tehnică, avem motoare mai economice, un nou sistem de direcţie şi un tren de rulare revizuit. Mercedes oferă patru motoare pe benzină, două cu 4 cilindri şi două cu 6 cilindri şi alte două diesel, cu puteri între 122 şi 272 CP.

mercedes clcNoul model va fi asamblat în Brazilia, în fabrica unde până acum A-Class a ieşit de pe liniile de producţie. Pentru producătorul german Sport Coupe a reprezentat un model de succes, având o rată de 70% de noi clienţi Mercedes, mare parte din aceştia rămânân "în familie" cu următorul automobil cumpărat. Înteresant este că un producător de talia lui Mercedes a preferat să aplice un facelift, e adevărat, destul de profund, în dauna unui model complet nou, riscând ca reducerile de costuri câştigate acum să fie anulate de un posibil eşec în vânzări.Comentarii
Inchide