Mercedes – motorizări turbo

Mercedes – motorizări turbo

Autor: Cosmin Iordache acum 12 ani Știri

"Toate modelele noastre vor avea motoare turbo, în producţia de serie, până la sfârşitul anului 2010", a declarat Thomas Weber, responsabilul de cercetare şi dezvoltare al constructorului din Stuttgart, pentru Automotive News Europe. Weber s-a referit la motoarele pe benzină, deoarece toate cele diesel folosesc supraalimetare cu turbină de mai bine de 15 ani.

Cererea pentru motoare turbo este în creştere deoarece această tehnologie nu este prea scumpă şi permite reducerea consumului de carburant. Prin utilizarea turbinelor, Daimler va putea instala pe maşinile sale motoare mai mici, mai uşoare şi mai eficiente decât până în prezent, fără o diminuare a performanţelor.

Mercedes va introduce şi motoarele hibride în următorii ani, în special la modelele de clasă mare în viitor. Limuzina S Class va fi primul model cu o variantă ecologistă în 2009. Obiectivul pe termen lung al companiei este să producă vehicule care să nu aibă emisii poluante, folosind tehnologii bazate pe hidrogen sau pe energie electrică. În acest sens, primul pas va fi făcut în 2010, prin începerea producţiei de serie a Smart ForTwo electric.Comentarii
Inchide