Metoda de furt care face ravagii. Cu o monedă pusă unde trebuie, hoții fură tot ce găsesc în mașină- VIDEO

Autor: ProMotor 09 mart. 2018 Știri auto

Metoda a apărut şi face ravagii deja în ţările occidentale. Hoţii pun o monedă în zona mânerului portierei şi aşteptată ca proprietarii să activeze sistemul centralizat de închidere. Astfel, uşa pe care se află moneda nu se mai închide, iar rău-făcătorii pot intra în maşină foarte uşor, după ce proprietarul s-a îndepărtat.

VIDEO

Alte metode „consacrate” de furt din autoturisme

Bruiajul telecomenzii sistemului de închidere centralizată. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute metode de furt din maşini şi implică folosirea unui dispozitiv de bruiaj comandat de cineva dintr-o maşină din apropiere.

Ce să faci ca să nu cazi în plasă: cel mai important e să verifici de fiecare dată dacă TOATE uşile s-au încuiat după ce ai apăsat pe butonul de pe telecomandă. Dacă nu s-a întâmplat asta, foloseşte cheia în yala uşii, aşa ca pe vremuri. Dacă nu ai cheie fizică sau nu ai o yală în care să o foloseşti (multe maşini noi nu au), intră înapoi în maşină, încuie uşile din interior şi pleacă de acolo – cine ştie, poate îi vezi pe cei care aşteaptă să te fure, vezi numărul de înmatriculare al maşinii în care stau şi chemi Poliţia.

Metoda cerşetorului

Chiar dacă s-ar putea ca prietenii tăi să-ţi spună că eşti paranoic dacă încui uşile la maşină de fiecare dată când porneşti la drum, să ştii că e foarte sănătos să faci asta, indiferent de ce spun ei.

Atunci când eşti singur la semafor, noaptea, iar în jurul maşinii tale se adună o mare de cerşetori (care de fapt s-ar putea să fie hoţi), iar tu ai lăsat pe bancheta din spate o geantă de care ai uitat, cred că e mai bine să ai uşile încuiate decât să pari bărbat în faţa prietenilor tăi, nu?

Metoda abţibildului

Ştim cum e să fii atât de grăbit dimineaţa încât să nu ai timp să arunci o privire peste toată maşina înainte să porneşti la drum. Şi poţi să fii sigur că şi hoţii ştiu asta.

Dacă vezi un abţibild lipit pe lunetă după ce ai urcat la volan, nu uita să opreşti motorul şi să încui uşile după ce ieşi din maşină ca să vezi despre ce este vorba. S-ar putea să nu scrie nimic pe el, dar cineva foarte răbdător poate fi prin preajmă, pregătit să intre în maşina ta pornită şi descuiată.

Metoda „am nevoie de ajutor!”

Cu siguranţă ai văzut şi tu cel puţin un astfel de exemplu pe drumurile din România. Pe scurt, o maşină (de obicei cu numere de înmatriculare străine) este oprită pe marginea şoselei cu capota deschisă, iar lângă ea se află un bărbat sau o femeie care face semne disperate să opreşti ca să dai o mână de ajutor. Dar, aşa cum probabil ţi-ai imaginat, cel mai bine e să îţi continui drumul liniştit, deşi s-ar putea să vezi în oglinda retrovizoare cum „năpăstuitul” aleargă după maşina ta disperat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide