Mezinul familiei Opel a fost botezat oficial Adam

Autor: Laurenţiu Florescu 09 mai 2012 Știri auto

Opel a anunţat recent demumirea oficială a mezinului familiei constructorului german. Cunoscut până acum după numele de cod Junior, noua maşină din clasa mini a producătorului german se va numi Adam. Oficialii Opel susţin numele ales nu are nici o semnificaţie religioasă, ci este o denumire serioasă şi foarte uşor de ţinut minte, Adam fiind unul dintre cele mai utilizate prenume din lume. Opel Adam va fi o maşină de oraş serioasă cu un caracter sportiv, chiar „musculos”, după afirmaţiile constructorului german. Producătorul german susţine că mezinul gamei Opel va avea numeroase posibilităţi de personalizare pe care nici un alt model le oferă, încurajând viitorii clienţi să îşi configureze un Adam care le reflectă personalitatea.

Din păcate Opel nu a oferit şi imagini cu Adam necamuflat.

Opel Adam va avea 3,7 metri lungime, trei uşi şi patru locuri, suficiente pentru călătoriile scurte din oraş. Oficialii constructorului german susţin că Adam nu va fi o maşină low cost, ci un model ce se va remarca prin calitatea materialelor şi a fabricaţiei, dar şi prin performanţele dinamice pe care le va oferi. Mezinul familiei Opel este proiectat în Germania şi va fi construit exclusiv în fabrica de la Eisenach.

Adam va avea ca şi concurenţi direcţi pe Fiat 500, un model foarte apreciat şi cu un succes enorm pe plan mondial, dar şi pe noul venit Volkswagen Up!. Opel Adam va avea lansarea la Salonul Auto de la Paris în luna septembrie a acestui an, iar pe piaţa din România este aşteptat în prima parte a anului 2013. Vedeţi în continuare povestea alegerii numelui în galeria foto.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide